Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 21-01-2013 23:32
Дякую, стараюсь.
Загалом я основи ПЛІС освоїв саме для реалізації перетворювача інтерфейсу I2S - вхід TDA1540 для того щоб зібрати собі ЦАП, підчепити до cMP і слухати.
Благо був і є Філіпс 204 і ще декілька 1540.
Як уже писалось в темі - для реалізації SPDIF в будь-якому плеєрі з ЦАП TDA1540 потрібно в плеєр додати приймач SPDIF і перетвоювач формату даних з виходу приймача SPDIF на формат зрозумілий входу TDA1540.
Такий претворювач можна реалізувати на дуже швидкому процесорі, на логіці або на ПЛІС.
Я вибрав останній варіант, хоча з ПЛІС раніше був не знайомий, а з процесорами знайомий досить тісно і про логіку дещо знаю по причині його вичерпних переваг.
Перетворювач реалізований на макетах і успішно працює, ЦАП слухаю, навіть під нього склав комп по образу cMP. Потрохи змінюю аналогову частину, носив, порівнював, звучить добре, схоже на Філіпси першого покоління, але краще, - краща обв"язка 1540 і краще живлення ніж в філіпсах, кращі операційники. І ще думаю кращий цифровий потік (часові таймінги від транспорта).
Щоб трудам і багатьом мікросхемам TDA1540 не пропадати є перед усім ідейне бажання розробити платку, яка буде містити вхід SPDIF і її можна буде вставити в плеєр з 1540 щоб також користувати як ЦАП (або як плеєр).
Для цього потрібно знайти час, дещо дорозробити в прошивці (реалізувати електронне переключення транспорт плеєра/вхід SPDIF), запрограмувати і перевірити ідеї. Потім розробити платку і замовити виготовлення партії.
Далі спаяти таку платку (благо основних деталей на декілька екземплярів я уже прикупив) і продавати бажаючим по помірній ціні (порядку 200 грн, потрібно дивитись на загальні сумарні затрати).
В силу своєї обізнаності і досвіду можна розглянути варіант реалізації мною SPDIF входу в плеєрах за окрему доплату.
Тому, можете в даному випадку також розглянути варіант придбання такої платки і вставляння в Філіпс або пересилки мені його на переробку.
Прошу пробачення в модераторів за роз"яснювальну інформацію про можливість придбання в не відповідній гілці, написані для попередження виникнення зайвих питань. Більше подібні повідомлення писати не буду.
Загалом важко щось додати. Зроблю платку, перевірю - напишу.
(Отредактировал 21-01-2013 в 23:35 Nemo.)
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 21-01-2013 23:32
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|