| 

| 
					Нужна помощь в подборе компонентов для 3-полоски Open Baffle
				 |  
			| Автор | Сообщение |  

| |  Выразили согласие: |  | 
 | 

| skown   Ветеран

|  |  
	|   |  |  | |  Выразили согласие: |  | 
 | 
 | 

| WarrenBaffle   Постоялец

|  |  
 | 

| AlTair_SPb   Ветеран

|  |  
 | 

| satory   Ветеран

|  |  
	|   |  |  

| artshop   Ветеран

|  |  
 | 

|  |  
 | 
 | 

| 
			| RE: Нужна помощь в подборе компонентов для 3-полоски Open Baffle  / 26-03-2023 17:48 

(26-03-2023 16:20)artshop писал(а):  Щит, то не диполь... Щит розраховується з міркувань частоти КЗ, диполь використовує усе приміщення у якості АО.
 .... гадаю, Ви зарано пірнули у цю тему...

В заголовку теми я написав, що мій багаж знань і досвіду дуже малий, можна сказати мізерний. Можу плутати термінологію. На зарубіжних ресурсах те що я хочу описано як «Open-Baffle». 
Стосовно того що «зарано пірнув у тему», згоден частково, але не цілком. Тут можна з різних ракурсів подивитись на ситуацію. Чи є в мене знання, щоб зразу побудувати все правильно і отримати бажаний звук? - Ні, немає. Але, якщо я хочу саме таке оформлення, то який шлях більш правильний, окрім як намагатись розібратись поступово в питанні? 
Збирати систему я планую як тільки закінчиться війна, до цього є час щоб розібратись в нюансах. Сподіваюсь не без допомоги більш досвідчених людей.

Поясню всю ситуацію і сподіваюсь, що зрозумієте мене.  
Мій шлях в hi-fi почався біля 5 років назад, після того як я почув щити на 4гд-35(по 10шт на сторону) і ламповому підсиленні у товариша вдома (його батько фанатіє по радянському аудіо, в автомобілі в нього також побудована система на радянських динаміках). Мене неймовірно вразив той звук, бо до того не слухав подібних сетапів. 
Я зрозумів, що якісне аудіо приносить мені достатньо задоволення, щоб перерости в хоббі. Я почав будувати систему за системою в авто. Вивчив на практиці що таке SQ, SPL, SQL. Витратив купу часу на експерименти і немалий для мене бюджет. В кінці зрозумів, що в автомобілі дуже важко отримати бажаний звук, до того ж прийшов час вдруге продавати авто, все деінсталював перед продажем і вирішив, що не хочу втретє проходити цей шлях.

Зараз слухаю вдома зовсім простенький сетап Dali Opticon 2 MK2/Cambridge Audio CXA61/SVS 3000 Micro. Цей звук мені приївся і хочу щось кардинально інше. Тож вирішив, чому б не побудувати саме відкрите оформлення, яке вразило мене значно більше ніж все що чув в корпусах. Єдине що не хочу, так це стикатись з вінтажем.
			 |  |  
 | 
 | 

| Sergeo   Ветеран

|  |  
	|   |  |  

| 
			| RE: Нужна помощь в подборе компонентов для 3-полоски Open Baffle  / 26-03-2023 18:34 

(26-03-2023 18:05)artshop писал(а):  Погляд у бік дипольного басу, то гуд. З багатьох чинників, кращого рішення АО не існує.
 Але Ваш приклад, що до щитів з 4гд, говорить о повній відсутності розуміння питання.
 Подобалось то криве - скопіюйте, та насолоджуйтесь!
 З повагою.

Я не кажу, що щити на 4гд-35 це саме те, що мені потрібно зараз. Це просто те, що свого часу мене сильно вразило. Вище написав, що з вінтажем не хочу мати справи.  
Тут діло не конкретно в тих 4гд-35, а в характері звучання широкополосника в відкритому оформленні.  
Я хочу взяти за основу більш якісні широкополосники і підкріпити їх знизу дипольними вуферамм, а зверху твітерами(може і не потрібно буде, залежить від конкретних шириків)
			 |  |  
 | 

| MAD-50   Старожил

|  |  
 | 
 | 

| artshop   Ветеран

| 
			| RE: Нужна помощь в подборе компонентов для 3-полоски Open Baffle  / 26-03-2023 18:59 

(26-03-2023 18:34)GoToClose писал(а):  . Я хочу взяти за основу більш якісні широкополосники і підкріпити їх знизу дипольними вуферамм, а зверху твітерами(може і не потрібно буде, залежить від конкретних шириків)
 То Ви розповіли не за 3-х полоску, а за гібрід....  
Мав такі багато років, Acoustic Plan Avarta.  
Дуже якісний саунд!  
Нажаль, вже грають у нового власника... , то послухати неможливо....  
Але поради надати Вам я в змозі! Там є багато питань!  
... телефонуйте, як треба....  
--- 
І ще. За 6-7 к зараз можливо таке придбати, що будь які бажання до "експериментувати", стануть нічним жахом!!!

(Отредактировал 26-03-2023 в 19:03 artshop.)

Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.(...Ницше...)
 |  |  
	|   |  |  

| Sergeo   Ветеран

|  |  
 | 

| 
			| RE: Нужна помощь в подборе компонентов для 3-полоски Open Baffle  / 26-03-2023 19:12 

(26-03-2023 18:59)artshop писал(а):  То Ви розповіли не за 3-х полоску, а за гібрід.... Мав такі багато років, Acoustic Plan Avarta.
 Дуже якісний саунд!
 Нажаль, вже грають у нового власника... , то послухати неможливо....
 Але поради надати Вам я в змозі! Там є багато питань!
 ... телефонуйте, як треба....
 ---
 І ще. За 6-7 к зараз можливо таке придбати, що будь які бажання до "експериментувати", стануть нічним жахом!!!

Дякую за відкритість, по всім підряд дурним питанням турбувати Вас особисто не хочу. Як опаную всю базу і залишаться питання, на які не зможу знайти відповідей, то звернусь)

Про нічний жах не зрозумів, поясніть будь-ласка…
			 |  |  
 | 

| artshop   Ветеран

| 
			| RE: Нужна помощь в подборе компонентов для 3-полоски Open Baffle  / 26-03-2023 19:20 

То доволі просто... 
Декілька років тому, я продав свої Mezzo Utopia, за приблизно $5000. 
Як би ви мали змогу почути ті АС у гарному налаштуванні, то потуги до експериментування миттєво перетворились би на нічний жах!

----- 
... то зважте на пораду! Як є 6-7к, не пирнайте у зграю DIY, купуйте якісні АС на вторині!  
... кінцеве вирішення буде саме таке! Проте Вас не "знайдуть" вадімичи (satori) на цьому шляху! ... збережені гроші, отримаєте якісний саунд!

(Отредактировал 26-03-2023 в 19:34 artshop.)

Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.(...Ницше...)
 |  |  
 | 

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

| 

|