![]() |
СТАРЫ ОЛЬСА - Версия для печати +- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum) +-- Форум: Звук (/forum-3.html) +--- Форум: Музыка (/forum-12.html) +--- Тема: СТАРЫ ОЛЬСА (/thread-5323.html) |
СТАРЫ ОЛЬСА - Ziggy N. - 17-12-2008 21:09 Это только меня неимоверно так прет этот вокально-инструментальный ансамбль или на форуме яшчэ шмат фанатаў?!!! http://staryolsa.com/bel/dasje.shtml Уже две недели слушаю, не отрываясь ![]() ![]() ![]() На мой вкус, чемпионы по фолку Re: СТАРЫ ОЛЬСА - IZ SELA - 17-12-2008 21:37 До сих пір собі кусаю лікті, що на цьогорічній "Країні мрій" прогавив саме їх! (Саме вишиванку вибирав ![]() Щановний Ziggy N., а Ви не підскажете де можна розжиться на дисаки "СТАРЫ ОЛЬСА"? Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Ziggy N. - 17-12-2008 22:01 Нє, я тибрив мрз на інфосторі (світла йому пам`ять). Гадаю, на файлообмінниках ще десь валяється. Щодо білоруських колективів "загалом", то я переслухав їх за останній рік чимало, проте більшість із них так чи інакше "авторська пісня", до якої у мене давно стійкий імунітет. Але деякі все ж таки дуже якісні, а поінколи - зривають дах. Стилістика ну дюже різна, якщо не "авторська пісня", то зазвичай вже апріорі виходить круто ![]() Що ж до гурту-сабжу, то взагалі музична реконструкція, як така - це, на мій погляд, ковток свіжого повітря. Серед неймовірної кількості псевдофолку, фолк-рокапопсу та купи інших стилів "з елементами фолку". Плюс, це й наша музика, якраз докозацької епохи. Питання лише у достовірності цієї реконструкції ![]() Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Санёк - 17-12-2008 22:26 А не підкажите де можна стибрить альбом ще одного білоруського гурту Ляпіс Трубецькой "Маніфест"? ПС. Інфосторе, рест ін піс :`( Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Ziggy N. - 18-12-2008 00:04 http://rapidlinks.ru/link/?lnk=54819 Re: СТАРЫ ОЛЬСА - IZ SELA - 18-12-2008 00:20 (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):Нє, я тибрив мрз на інфосторі (світла йому пам`ять). Гадаю, на файлообмінниках ще десь валяється.От, холэра! :`( Так хочеться дать дєнюжку,взять диска, провести обряд тицяння у програвач... і всьо... (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):Що ж до гурту-сабжу, то взагалі музична реконструкція, як така - це, на мій погляд, ковток свіжого повітря. Серед неймовірної кількості псевдофолку, фолк-рокапопсу та купи інших стилів \"з елементами фолку\".Влучно! ![]() ![]() (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):Плюс, це й наша музика, якраз докозацької епохи.Он Тарас Компаніченко "поринув" на глибину щось біля 1000 років, і вже дуже довго не відважується до виконання, боячись не схибити у достовірності реконструкції. Це справа дійсно відповідальна. Але як на мене, хай краще буде з "огріхами", ніж взагалі не буде. Он "Тінь сонця" зробили "роко-фолковий", ще до християнських часів, "Кривий танець" (не супер записаний). З легкістю уявляю його саундтреком до фільму про язичницькі часи. ![]() (17-12-2008 22:26)Санёк link писал(а):А не підкажите де можна стибрить альбом ще одного білоруського гурту Ляпіс Трубецькой \"Маніфест\"?Я не підскажу. Бо не знаю. ![]() ...Між іншим, СаньОк, мелодія одного із хітів твоєї "Нірвани", саме і є (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):наша музика, якраз докозацької епохи.Мені товариш розповідав що на фесті про це говорили і для прикладу виконували. Присутні металісти, а особливо фани "Нірвани" тащілісь нє па дєтцкі! ![]() (А я все дивуюсь і радію, як природньо лягають українські народні на рокові! ![]() Англійською я не бельмес, тому не наспіваю, а українською в виконанні "Тартака" з "Гуляйгородом" це звучало так: "На гулянці... Да на п`янці..." Якщо не "впізнав мелодії" - передзвониш я тобі намугикаю по тіліхвону. ![]() Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Ziggy N. - 18-12-2008 00:33 (18-12-2008 00:20)IZ SELA link писал(а):От, холэра! :`( Так хочеться дать дєнюжку,взять диска, провести обряд тицяння у програвач... і всьо...Треба його на вєнілі видати ![]() (18-12-2008 00:20)IZ SELA link писал(а):Он Тарас Компаніченко \"поринув\" на глибину щось біля 1000 років, і вже дуже довго не відважується до виконання, боячись не схибити у достовірності реконструкції. Це справа дійсно відповідальна. Але як на мене, хай краще буде з \"огріхами\", ніж взагалі не буде. Он \"Тінь сонця\" зробили \"роко-фолковий\", ще до християнських часів, \"Кривий танець\" (не супер записаний). З легкістю уявляю його саундтреком до фільму про язичницькі часи.З Компанійченком і у мене була перша асоціація. Але Компанійченка я, по-перше, слухав замало. І 1000 років я не уявляю. Все, що я чув, це класичне, дуже потужне і автентичне, але кобзарство: унікальна українська суміш лісової бардівської пісні і пісні кочової, степової. По-друге, Компанійченко - один. Один голос, один інструмент. Він сильно обмежений стилістично, дуже сильно. В Україні сильні традиції трійці в музиці: від триголосся до троїстих музик. Сольне виконання не скажу, що так вже й менш поширене, але, здається, його історична роль у 20 сторіччі була трохи переоцінена. Ну, й по-третє, тематика пісень. Так що... вони у різних вагових категоріях. Попри все. Але ще раз кажу - Компанійченка слухав мало, бо в мережі його майже нема. Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Ziggy N. - 18-12-2008 14:21 Нет, это не группа, это праздник какой-то сплошной ![]() Сігізмундус кароль польскі, Іаан кароль маскоўскі; Кожны ў годнасці каралеўскай, як у славе боскі. Не спакушаны прынадай, Кароль шведскі над уладай Славу паньства узвысіў лёсу мудрага парадай. Радзівіл князь выязджае, Веліч нібы сонца ззяе Моц і слава зямлі літоўскай па-над ім лятае. Моладзь і высока паньства, Рыцары - Літвы ваярства, Коні рвуцца пад імі чуюць вершнікаў штукарства. Шведскія магнаты вельмі Ў параўнанні безнадзейны, Бо літвіны між іх багамі смела звацца мелі. Кароль сам у задзіўленні Прынцы ўсе у захапленні - Пекны двор Радзівілаў пакідае ў асляпленні. Годнасць літвінаў натхняе, Выгляд сэрцы захапляе, Марс магутны мечы ім з неба і шчыты ўручае. Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Санёк - 18-12-2008 14:57 Дякую за посилання на Ляпіса. Читав відгуки на Фростері, дуже захотілося послухати ![]() Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Санёк - 18-12-2008 23:06 (18-12-2008 00:20)IZ SELA link писал(а):[quote author=Санёк link=topic=7479.msg143449#msg143449 date=1229541976]Я не підскажу. Бо не знаю. ![]() ...Між іншим, СаньОк, мелодія одного із хітів твоєї "Нірвани", саме і є (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):наша музика, якраз докозацької епохи.Мені товариш розповідав що на фесті про це говорили і для прикладу виконували. Присутні металісти, а особливо фани "Нірвани" тащілісь нє па дєтцкі! ![]() (А я все дивуюсь і радію, як природньо лягають українські народні на рокові! ![]() Англійською я не бельмес, тому не наспіваю, а українською в виконанні "Тартака" з "Гуляйгородом" це звучало так: "На гулянці... Да на п`янці..." Якщо не "впізнав мелодії" - передзвониш я тобі намугикаю по тіліхвону. ![]() [/quote] ![]() Заінтригував. З опису, чесно кажучи, не впізнав. А по тіліхвону мугикати не варто та й не солідно. Краще зустрітися невеличкою удіхвіло/меломанською компанією десь в більярд пограти ![]() Re: СТАРЫ ОЛЬСА - vovan - 22-12-2008 21:38 Щановний Ziggy N., а Ви не підскажете де можна розжиться на дисаки "СТАРЫ ОЛЬСА"? Torrents.ru Re: СТАРЫ ОЛЬСА - IZ SELA - 12-04-2009 04:11 (18-12-2008 23:06)Санёк link писал(а):[quote author=IZ SELA link=topic=7479.msg143484#msg143484 date=1229548828]Я не підскажу. Бо не знаю. ![]() ...Між іншим, СаньОк, мелодія одного із хітів твоєї "Нірвани", саме і є (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):наша музика, якраз докозацької епохи.Мені товариш розповідав що на фесті про це говорили і для прикладу виконували. Присутні металісти, а особливо фани "Нірвани" тащілісь нє па дєтцкі! ![]() (А я все дивуюсь і радію, як природньо лягають українські народні на рокові! ![]() Англійською я не бельмес, тому не наспіваю, а українською в виконанні "Тартака" з "Гуляйгородом" це звучало так: "На гулянці... Да на п`янці..." Якщо не "впізнав мелодії" - передзвониш я тобі намугикаю по тіліхвону. ![]() [/quote] ![]() Заінтригував. З опису, чесно кажучи, не впізнав. А по тіліхвону мугикати не варто та й не солідно. Краще зустрітися невеличкою удіхвіло/меломанською компанією десь в більярд пограти ![]() [/quote] Ось "по дорозі" надибав цей прикол ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mlTmktEpfTc&feature=related Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Valk - 26-01-2010 21:29 А не попадался ли кому UR`IA (Юр`я)? Пытаюсь найти CD или lossless, но пока безуспешно. Re: СТАРЫ ОЛЬСА - marocas - 27-01-2010 00:31 Стары Ольса - Песня а князю Вітаўце http://www.youtube.com/watch?v=9eJqGRxReuM Стары Ольса - Літвін http://www.youtube.com/watch?v=tOUbp9cD4bQ&feature=related ![]() Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Max_S - 29-01-2010 22:00 Ага, заценил. Сначала подумал, что это такой новый гибрид металлюг и ролевиков. Заиграли вроде сразу интересно, а потом, когда петь начали понял, что всё-таки ролевики-металлюги. В средние века так агрессивно не должны были играть. И так однообразно тоже. Послушайте Ougenweide, Les Menestriers и иже с ними. Re: СТАРЫ ОЛЬСА - Valk - 29-01-2010 22:17 А последний альбом, который инструментальный, ничего так. Петь им вредно |