![]() |
Щира Українська Музіка - Версия для печати +- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum) +-- Форум: Звук (/forum-3.html) +--- Форум: Музыка (/forum-12.html) +--- Тема: Щира Українська Музіка (/thread-2949.html) |
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - AndyN - 11-09-2008 21:49 (06-09-2008 02:19)IZ SELA link писал(а):Чи то \"кляті\" попередники високо планку піднялиОтож - мені здається, більшість їхніх фанів тих "клятих попередників" просто не чули, іншими словами - нічого солодшого за редьку не їли ![]() Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - Ziggy N. - 12-09-2008 09:40 Ні, при чому музика складна цікава і драйвова, але точки де це все сходиться, і починає плющити слухача - нема. До речі, ніхто не в курсі, чому ВєВє фактично поклали великий іржавий бовт на креатив? На межі сторіч виходив альбом щороку, а з 2002 нічого, окрім доволі спірного "Були деньки", не було. У пацанів реальні проблєми? ![]() Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небm - IZ SELA - 15-09-2008 23:06 (12-09-2008 09:40)Ziggy N. link писал(а):До речі, ніхто не в курсі, чому ВєВє фактично поклали великий іржавий бовт на креатив? На межі сторіч виходив альбом щороку, а з 2002 нічого, окрім доволі спірного \"Були деньки\", не було. У пацанів реальні проблєми?А дідько його зна!.. Ну те що бовт гиржавий - 100 пудів. ![]() На межі тисячоліть теж щороку альбоми не виходили (якщо не рахувати сингли і сольники Скрипки ![]() ![]() ![]() Ну оце і вся творча спадщина: 5 альбомів за 20 років - і жодного "прохідного треку" (як на мій смак)! Із нового що зробили "ВВ" це - "Чіо-сан" (теж дороблена стара пісня), "Квітне наша Україна" (Славень України), ну і "Ладо" (оце єдиний новий твір ![]() Взимку "ВеВешники" з новим басистом піготували акустичну ювілейну програму. У Львівській опері прозвучали просто божественно! ![]() А потім тур по Україні, фестиваль Української Героїчної Пісні "Молода гвардія", Парад Вишиванок, тур по Америці (на милицях, з порваними сухожиллями) , 5-й Етно-фестиваль "Країна мрій", 2-га "РокСіч" (ініціатором всіх фестів є Скрипка)... Може й немає вже того "часу і надхнення для креативу", хто ж його зна... ![]() ![]() ...Стояв я поодаль на заключному на РокСічі виступі "Воплів" і, якось, було вже мені сумно від їх шедеврів минулого тисячоліття. А за декілька годин перед цим padlo-Піпа-parazita kusok ![]() Піпа за цих пару років, без "ВВ", добряче попанкував у "Борщі", а тепер "пересів" на власний "@Трактор"! (У репертуарі "ВВ" "Борщівсько-Тракторські" "алко-панківські" чи "бухло-рокові" творіння були б не доречними. Як на мене...) ...Ну і докажу ж вже докінця. ![]() ![]() Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - IZ SELA - 13-10-2008 21:58 «Тартак», «Друга Ріка», «ТНМК», «Мотор’ролла», «Фліт», «Роллік’с» та «Дримба да дзиґа» на Покрову на Майдані Незалежності ввечері. Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - IZ SELA - 13-10-2008 22:22 "ПРЕС-РЕЛІЗ
Цей вечір – унікальний прецедент пишання видатними вихідцями з України, що поширюють та відстоюють позитивний імідж України прикладом усього свого героїчного життя і творчості. Водночас це перший україно-американський проект такого високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні - країні її походження, де вона була лише раз – у 1983 р. і мріяла проїхатися з концертним туром Незалежною Україною.Українська Американська Координаційна Рада Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» Меценат Олександр Прогнімак представляють перший українсько-американський проект 20 жовтня, 19.00 (Український дім) Вечір спогадів, пам`яті КВІТКИ ЦІСИК (1953-199 ![]() На вечір запрошені Голова наглядової Ради міжнародного благодійного фонду „Україна 3000”, дружина Президента України Катерина ЮЩЕНКО, державні діячі, політики. До участі в цьому ексклюзивному камерному вечорі запрошені такі лідери української культурної громади, видатні співаки як Марія СТЕФЮК, Марія БУРМАКА, Олег СКРИПКА, Ніна МАТВІЄНКО, музичний продюсер у сфері академічної музики Олександр Горностай, лідер хрестоматійного гурту «Не журись» - Віктор Морозов та інші. Оскільки усі жінки сім’ї Цісиків померли від страшного діагнозу – раку грудей (в 1994 р. – мати Іванна, у 1998 р. – Квітка Цісик, у 2003 р. – сестра, талановита піаністка Марія), - вечір проводитиметься також як соціально-благодійний із приверненням уваги бізнесменів та ін. представників еліти держави до проблем цієї страшної хвороби: рак молочної залози. Отож, частину коштів, зібраних від продажу квитків буде передано на рахунок Благодійного фонду „Здоров’я жінки і планування сім’ї” у рамках міжнародної програми „AVON проти раку молочної залози”. Також цей безпрецедентний проект не залишив байдужими такі відомі компанії та інституції, як: культурно-просвітницький центр Alex Art House, компанія Avon, Одеський морський порт, компанія Форд, Аеросвіт, Левада. Вони не тільки надали свою партнерську допомогу, але й беруть активну участь в організації й проведенні проекту. Мас-медійну підтримку надали такі впливові видання як: Зеркало недели, Хрещатик та Київське слово. Знайомство України з видатною американською співачкою з українським серцем тільки на 18-у році Незалежності України стало можливим завдяки американському продюсеру українського походження Саші Гутмахеру! СЕНСАЦІЙНІ ФАКТИ ЖИТТЯ і ТВОРЧОСТІ КВІТКИ ЦІСИК 4 квітня 1953 року в США у сім’ї українських емігрантів народилася донька, котрій батьки подарували таке милозвучне й красиве ім’я – Квітка. Її батько Володимир Цісик був професійним скрипалем. Так, на відміну від інших українських емігрантів, які в майбутньому бачили своїх дітей юристами та медиками, батько з чотирьох років вчив Квітку грати на скрипці, свідомо готуючи доньку до музичного майбутнього. Та музиканта-скрипаля із Квітки не вийшло, тому що її юне серце раз і назавжди полонила пісня. Мрію ж батька втілила сестра Квітки - Марія, котра стала видатною піаністкою і в свій час була навіть директором консерваторії у Сан-Франциску, вела майстер-класи у Карнегі-Холі. Для досягнення мети - співати Квітка поступає в Нью-Йоркську консерваторію, в якій опановує вокальну техніку й майстерно відшліфовує свій голос, колоратурне сопрано. Меломани та знавці глянцевих авторитетів кінця ХХ сторіччя оцінять імена кількох із тих десятків артистів, кому Кейсі Цісик допомагала створювати їхні шедеври: Майкл Френкс, Боб Джеймс, Девід Санборн, Майкл Болтон (теж українець, до речі), Роберта Флек, Лінда Ронстад, Карлі Саймон, Керол Кінг, Дейв Валентін, Мікіо Масуо, а також Квінсі Джонс - найпотужніший з аранжувальників-продюсерів Америки, який «сконструював» феномен Майкла Джексона. Між іншим, із майбутнім поп-королем Джексоном Квітка часто співала в хорі. Паралельно з творчою роботою в студії та на сцені Кейсі відгукувалася на суто комерційні пропозиції і скоро перетворилася на найвище оплачувану виконавицю джинглів — рекламних мотивів для радіо й телебачення. За допомогою її витонченого співу створювали собі акустичний імідж корпорації Coca-Cola, American Airlines, Sears, Safeway, Starburst тощо. З 1982-го й до своєї смерті Кейсі Цісик залишалася єдиним голосом компанії Ford Motors. Кейсі Цісик, яка починала оперною співачкою, але згодом стала володаркою одного з найпоширеніших у світовому ефірі голосів - завдяки її сольному й бек-вокалу в записах джазових і поп-зірок та виконанню рекламних джинглів великих компаній, у тому числі невмирущого слогану «Чи щастило вам недавно кермувати «Фордом». Схильні до статистичних екстраполяцій американці вирахували, що їхню Кейсі прослухало більше людей, ніж може коли-небудь населити нашу планету - понад 22 мільярди! Кейсі записала кілька пісень для голлівудського фільму «Ти світло мого життя» й зіграла в ньому роль подружки головної героїні (та за сюжетом нібито співає — зрозуміло, голосом Квітки). Аж тут почалась юридична тяганина між рекординговою компанією, із якою Цісик мала контракт, і кіностудією, котра тримала права на фільм, — під чиїм лейблом має вийти диск із піснями? Тим часом немов нізвідки узявся такий собі білий чоловік Пет Бун, що прославився у 1950-х своїми присолодженими копіями яскравих творів чорношкірих рок-н-ролерів Літл Річарда й Фетса Доміно. Маючи гострий нюх на потенційні хіти, він потихеньку викупив право на виконання головної теми фільму й хутко організував її запис для своєї доньки. Та, як зуміла, скопіювала Квітчин вокал… і пісня «You Light Up My Life» полонила США назавжди! Коли за кілька місяців нарешті вийшов диск із голосом Цісик (вона відмовилася ставити на ньому своє ім’я, і платівка називалася просто «Оригінальні пісні з кінофільму»), Дебі Бун уже була на вершині національного хіт-параду. Під час вручення «Оскара» Джеку Бруксу — автору «кращої пісні для кіно 1977 року» — цю його любовну баладу виконувала Дебі з хором хлопчиків... Квітка проігнорувала запрошення на церемонію. Пісня, якій дала життя Кейсі, продовжує жити в десятках версій. Останню записала на своєму недавньому альбомі Уїтні Х’юстон. Квітка двічі була замужем. І обидва рази за видатними музикантами, які й сьогодні належать до вершків музичної індустрії США. Варто дякувати її чоловікам - композитору-аранжувальнику Джеку Кортнеру й інженеру звукозапису Еду Раковичу - за ту насолоду, що ми її тепер отримуємо від чарівних українських альбомів Квітки Цісик. Ніколи не забуваючи, хто вона, і звідки її коріння, Квітка Цісик усім своїм друзям-музикантам розповідає про глибоку й багату пісенну творчість українців. Відчуваючи непереборну внутрішню потребу прислужитися рідній землі та рідному народу, розкиданому по всій планеті, Квітка вирішує записати диски з українськими піснями. Усвідомлюючи те, що з тієї каторжної роботи нічого не матиме в матеріальному вимірі, вона все одно залучає до співпраці найкращих музикантів та аранжувальників. Вкладає власні кошти – більше $200 000. Фактично ці записи були родинними проектами, бо продюсував їх чоловік Квітки, відомий інженер звукозапису Ед Раковіц; на піаніно акомпанувала рідна сестра Марія, на гітарах грав фантастичний Стюарт Шарф, а мати Іванна пильнувала за правильною вимовою доньки. Перший диск «Kvitka» був записаний у 1980-му, другий «Two Colors» („Два кольори”) - 1989-го року. Між цими датами відбулися розлучення з Джеком і шлюб з Едом (йому вона народила сина Едді), що не завадило всім трьом плідно співпрацювати у створенні музики на обох дисках. Завдяки своїй професійній репутації, душевній вдачі та щедрим гонорарам, запропонованим нею найкращим студійним інструменталістам Нью-Йорка, Квітка для своїх українських сесій збирала такі бездоганні ансамблі, які нечасто могли собі дозволити більшість тодішніх поп-зірок США. От і маємо результат, поряд із яким досі нема чого поставити в нашій легкій музиці. Недарма ці диски зібрали купу нагород у Канаді, а в 1990 році були номіновані на «Греммі» в категорії contemporary folk. Соціальний щабель Цісик в американському суспільстві був доволі високий. Цей високий рівень і відділив її від української діаспори та їй було сумно від тої дистанції. Але тут є логічне пояснення. У діаспорі США дуже мало професіональних музикантів. Батьки тих, що «вибилися в люди», - лікарі, вчителі, адвокати. Але вони також належать до соціального прошарку, який працює на когось, на господаря. Власників українського походження - мало. Однак ні ті, ні інші не прагнули віддавати своїх дітей у професійні музиканти. Звідси висновок про те, що в українському середовищі Америки нема справжньої академічної культури. Ясна річ, Квітці у тому напівгетто було доволі незатишно. Отже її родина належить швидше до винятку. Світ побачили два альбоми українського фольклору та улюблених пісень співачки: «Квітка – Пісні України», та «Квітка – Два Кольори». Також у творчих планах Квітки Цісик був запис ще одного альбому, на цей раз з колисковими для дітей. На жаль, передчасна смерть поламала усі її плани. Померла Квітка Цісик 29 березня 1998 року від раку грудей, не доживши 5-ти днів до свого 45-ти річчя. акредитація тільки за умови анонсової чи інформаційно-біографічної статті про життя і творчість Квітки Цісик. УВАГА! Кількість акредитацій (місць) обмежена у зв’язку з камерністю вечора Акредитація триватиме до 21:00, 19 жовтня Вартість запрошення – благодійний внесок: 150 - 350 грн., або будь яка інша сума за бажанням, оскільки частину коштів, зібраних цього вечора від продажу квитків буде передано на рахунок Благодійного фонду „Здоров’я жінки і планування сім’ї” у рамках міжнародної програми „AVON” проти раку молочної залози”. Замовлення квитків/запрошень за телефоном: +38 068 355 60 88" Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - ViktorXP - 06-11-2008 15:31 Панове, днями має з`явитись диск Ревенко музік "ДДТ в інструменталі". Тримав в руках стартовий КД з рук самого Ревенко. Гарний диск вийшов. Рекомендую. Нові враждення - наче й ДДТ, та звучить і відчувається якось поновому. Згодом має з`явитись ще кілька альбомів. http://www.revenkomusic.com/index.php Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - roma-k - 12-11-2008 09:27 насколько я скептически отношусь, но тут не остался равнодушным. у друга в машине услышал и скачал себе бегло просмотрел всю ветку, вроде нигде не упоминали об этой певице --------------------------- ...На музичному небосхилі України з’явилася досить яскрава зірочка — співачка Млада. Її візиткою став дебютний альбом «Ой весна, весна...», у якому вона представила власне бачення українських народних пісень у джазових аранжуваннях. До запису альбому були залучені відомі українські джазові музиканти — Володимир Шабалтас (гітара), Олексій Саранчин (клавішні), Віталій Іванов (саксофон), Денис Дудко (контрабас) та інші... з.ы. 2й песня с альбома про козаченька вобще снесла крышу... рекоммендую ![]() Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - IhorP - 12-11-2008 23:17 (12-11-2008 09:27)roma-k link писал(а):насколько я скептически отношусь, но тут не остался равнодушным.Шкода шо воно начебто звучить на компютерних колонках краще чим на приличній сістємі. Чи то запис такий чи шо? Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - roma-k - 13-11-2008 09:07 этот вопрос нужно задать зукорежисерам наверное... я еще не успел слухануть дома, тож на работе слухаю на свИне пока Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - IZ SELA - 13-11-2008 23:57 (06-11-2008 15:31)ViktorXP link писал(а):Панове, днями має з`явитись диск Ревенко музік \"ДДТ в інструменталі\".Дак, як той диск вийде, Ви ж посилання киньте, щоб знати як він хоч виглядає. ![]() (12-11-2008 09:27)roma-k link писал(а):з.ы. 2й песня с альбома про козаченька вобще снесла крышу... рекоммендуюroma-k! "Ййа вв шшокє!" ![]() ![]() ![]() 20 листопада, 19:00 КМЦ Києво-Могилянської Академії - один з моїх найулюбленіших гуртів "Тінь Сонця" (хеві-фолк)! http://www.sun-shadow.info/ Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - Norma - 17-11-2008 22:48 Хороший диск принесли. Батяр-бенд "Галичина". Альбом "Тільку ві Львові". Львівські батярські пісні. http://www.umka.com.ua/ukr/catalogue/modern-arrangements/victor-morozov-til-ku-vi-l-vovi-l-vivs-ki-batjars-ki-pisni-only-in-lviv.html Молодци,гарно грають и спивають ! Отличный альбом ! ![]() Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - IZ SELA - 16-12-2008 21:04 "Цитата: IZ SELA от 15 Декабря, 2008, 23:50:10 Вася CLUB / Хіпан / 10 Чудо-ча-ча-ча (Круц Рекордз, 2001) Привет. А где ты нашел этот альбом. Я свой когда-то отдал, думал еще наберу. И не набрал. В магазинах не попадалось. Мне этот альбом больше всех нравится." Привіт Паша! Значить, десь з місяць тому, саме за цим альбомом їздив на Майдан Незалежності під Головпоштамт. Там вони всі п`ятеро були в наявності. В "нашому форматі" був тільки "Вася і Хобот" і "Конокрад" який ти мені подарував. Там мене ще довго "примушували" купити всі альбоми на одному МР3 дискові, мовляв що після виходу на МР3, окремо на CD-Аудіо "Хіпан" видаватися не буде. Я з переляку і побіг бігом на Майдан... Між іншим "Хіпан" теж мій найулюбленіший альбом! Але дійшов до мене Вася не одразу. Після того як у мене завівся "Конокрад", я познайомив з ним свою дружину і колєгу по роботі, а сам якось і не слухав. Коли, через деякий час, почав вислуховувати в одне вухо на роботі, в інше вдома, дуже споріднені і надхненні враження про Клаба. Причому про пісні вже не з одного, а трьох альбомів (співробітник докупив сам ще два, а жінка дома знайшла позичені мною у "дружбана-металюги") Коротше кажучи, у них за моєю спиною повна "Клабоманія", а я не сном, не духом... Далі буде... Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - yur - 16-12-2008 21:12 (17-11-2008 22:48)Norma link писал(а):Хороший диск принесли.так это Виктор Морозов!Мне летом подогнали этот альбом,я еще Андрею Панчишину звонил,уточнял - Виктор ли это?Хороший альбом,львовский такой! У меня есть пластинки польские на эту же тему и те же практически песни,тоже щипает! Кстати,кого эта тема интересует,- я предлагал книжку "Piosenki Lwowskiej ulicy",серьезный труд с нотами и текстами. Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - IZ SELA - 16-12-2008 21:25 Оцеж вчора, пам`ятаючи про рекомендацію Норми, і я собі таке прикупив, да за Вакарчуком, "маті їті" ніколи було послухать. Може сьогодні на сон грядущий хоч пару треків встигну. Поїхав... Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - Norma - 17-12-2008 00:22 У меня уже неделю лежит последний альбом Виктора Морозова "Армія світла" http://www.umka.com.ua/rus/catalogue/poetic-rock/victor-morozov-chetvertyy-kut-armija-svitla-army-of-light.html но все нет настроя его послушать. Регуляторы кошерные мерещатся и потери сигнала на лишних пайках голову затуманили и смуту лютую наводят :`( Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - Huboy - 20-12-2008 15:06 Переслушал сегодня Васин "Акустика". Цепляет. Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - IZ SELA - 26-12-2008 00:49 Приїхав із-за міста. А там сніжок такий чистесенький, білесенький! Так світло на душі стало, що на радощах дай, думаю, на форум заскочу. Дивлюся: а сьогодні рівно рік минув, як спало мені на думку спитати у тутешніх, чи слухає хто-небуть, що-небуть із щирої української музіки. ![]() https://hi-fi-forum.net/forum/index.php?topic=3990.0 оце одне: (26-12-2007 19:40)Huboy link писал(а):To Iz Sela. Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небm - IZ SELA - 26-12-2008 01:14 а оце друге: (02-01-2008 01:36)Vitos link писал(а):2 IZ SELAповідомлення, що стали для мене визначальними у цьому році. Без них, міг би до сих пір не знати про вище згаданих виконавців. А тепер жодна "проба" будь-якого компонента, чи шнурка без їх персон не відбувається. Отаке от... Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - Ziggy N. - 04-01-2009 14:57 Даха Браха - жесть! ![]() Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# - IZ SELA - 11-01-2009 01:57 (04-01-2009 14:57)Ziggy N. link писал(а):Даха Браха - жесть!От ужеж приємно коли і ще комусь довподоби те саме що й тобі! ![]() Першим у мене завівся їхній другий диск - студійний альбом "Ягудки" http://nashformat.ua/folk-music/product-893 Слухаю, щоправда, з нього лише "дикувато-забойні": 01-шо з-под дуба, 02-русалочки, 03-пані, 04-за дуби і 08-козак, із величезним задоволенням! Решта для мене дуже "тягомотні". Спогодя, під впливом "Ягудок" придбав і їхній перший - "зальний" альбом "На добраніч". http://www.umka.com.ua/ukr/singer/dakhabrakha.html Тут найчастіше вживані 17-реп і 18-Єлена із-за їх "сороміцько-рознузданого" відтінку. ![]() Самому бувати не доводилось, а знайомим у театрі "Дах" дуже сподобалася ДахаБраха і співом "етнічно-екзотичними" звуками. Мене ж, як і всю публіку, вони "порвали" на "Країні Мрій 2007" під ливнем, без мікрофонів! Короче: "Дощ іде, а ми скирдуєм!" То було не забутньо! ![]() ![]() А от в минулому році на "Гогольфесті", "ДахаБраха" виступала зі сценічними "понтами" (світло, дим...) перед переповненим залом. Якось, після початку ейфорія у мене швидко пройшла, і дедалі ставало все сильніше піддавлювати іміджем вже "моднай группи" і кон`юктурною "Бреговщиною". Ну це на концерті, звичайно, мені примерещилось, тому що я дуже якийсь "мнітєльний", дожно! ![]() ![]() ![]() |