![]() |
Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - Версия для печати +- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum) +-- Форум: Звук (/forum-3.html) +--- Форум: Hi-Fi Аудио (/forum-8.html) +--- Тема: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? (/thread-179882.html) Страниц: 1 2 |
RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - leo2626 - 18-05-2017 07:12 (17-05-2017 23:47)igorexp писал(а): Перша корисна порада з власного досвіду. Я теж планую кути кімнати обклеїти ... Невже ніхто не стикався з акустичними стелями, як вони виглядають через рік після натяжки?Вам, чтоб "не наломать дров", очень желательно "покурить" акустический форум. Придет понимание того что собираетесь делать хотябы в общих чертах. Натянув ткань на потолок Вы ее сколько угодно можете называть "акустической", но она все равно будет приглушать ВЧ, которые нужно беречь и лелеять, и ничего не сделает с отражениями СЧ, от которых, как и от отражений НЧ, нужно избавляться. Касаемо потолка, имхо, беспроигрышный вариант - подвесной потолок из акустических панелей, я ни разу не пожалел что его сделал. RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - igorexp - 27-11-2017 22:10 Спробую поділитись враженнями у зміні звучання системи після ремонту. Що зроблено: 1. Гіпсокартонна стеля демонтована, залишився тільки короб з гіпсокартону шириною 40 см по периметру стелі. В короб, над колонками, напхано пресованої мінвати і звичайної мінвати по периметру. Посередині стелі, в місцях перших відбиттів, під натяжною стелею наклеєні два подвійні мати автомобільної шумоізоляції ( дуже мала відстань між бетонною плитою і натяжною стелею). 2. На стінах рідкі шпалери. 3. Балкон засклений, кімната продовжена і за диваном у точці прослуховування тільки підвіконня з квітами, а вікна позаду, на відстані 2 м. 4. Проведена виділена лінія кабелем Запоріжкабель, моножила 4х4кв.мм і під'єднана до двох подвійних розеток. Алюмінієва "лапша" від електричного лічильника замінена на мідну моножилу 6 кв. мм. Замість автомата я поставив утримувач запобіжників. Тепер враження. Я не майстер описувати звук, але спробую. Система зазвучала зовсім по іншому, таке враження, що змінили всі компоненти на значно дорожчі. Пропав провал на частотах 40-60 Гц. Бас став більш інформативним, тепер чітко чути всі ноти, які відіграє бас гітара. Середина стала спокійнішою, духові інструменти не такі крикливі. Їх тепер можна слухати з насолодою. Високі, їх поменшало, але вони стали природними і інформативними. Я б не сказав, що їх бракує і взагалі все на своєму місці, нічого не випирає і не має провалів. Сцена, це окрема мова. Інструменти стали більш об'ємними, вони тепер розташовуються не тільки по ширині чи вглиб, але й вище або нижче. Стіна за акустикою зникла. Не звук, а мрія. Раніше весь час було якесь незадоволення звуком, переміщав акустику, пробував інші підсилювачі, дроти, але змін великих не відбувалось, плюс мінус те саме. А тепер система ожила, навіть боюсь чіпати акустику, щоб не змінився звук. Я звичайно сподівався на зміни, але щоб такі разючі, ніколи би не повірив. Тепер я знаю. що кімната один з основних компонентів системи, яка дає можливість або розкритися компонентам або навпаки. Зараз багато музики, яка раніше не викликала ніяких емоцій або просто не подобалась звучить зовсім по іншому, дуже емоційно і мелодійно. Тепер нарешті можна спокійно сидіти на дивані і насолоджуватись музикою, без нав'язливого відчуття, що щось не так. RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - Kir9790 - 27-11-2017 22:55 igorexp, очень интересно. Хотелось бы уточнить несколько моментов. Короб из гипсокартона по периметру 40 см с минватой - т.е. ширина короба 40 см, а какова его высота? Что у вас на полу? Ламинат а сверху ковёр или...? Цитата:Посередині стелі, в місцях перших відбиттів, під натяжною стелею наклеєні два подвійні мати автомобільної шумоізоляції ( дуже мала відстань між бетонною плитою і натяжною стелею).Маты шумоизоляции только на потолке? А как обработаны площадки первых отражений на стенах? Неужели просто обои и всё? Фронтальные (основные) АС у вас, насколько я понял, стоят вдоль короткой стены? RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - igorexp - 27-11-2017 23:01 Дякуючи криворуким будівельникам висота короба над акустикою 10-12 см, а з протилежної сторони 6-8 см (плита перекриття не зовсім горизонтальна). На підлозі килим, на стінах залишились гобелени з 3 см пресованою мінватою. RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - Kir9790 - 27-11-2017 23:10 (27-11-2017 23:01)igorexp писал(а): Дякуючи криворуким будівельникам висота короба над акустикою 10-12 см, а з протилежної сторони 6-8 см (плита перекриття не зовсім горизонтальна). На підлозі килим, на стінах залишились гобелени з 3 см пресованою мінватою.Проясняется... Ещё бы с расположением АС и точки прослушивания разобраться. Одна короткая стена комнаты - застеклённый балкон. И он находится за спиной у слушателя? Каковы размеры матов на потолке? RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - igorexp - 27-11-2017 23:44 За АС знаходиться капітальна стіна, а за спиною слухача засклений балкон. Розміри матів 50х50см. RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - speedster - 28-11-2017 11:02 ТЕ прибить по стенам клетки от яиц - плохая затея ?) RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - Kir9790 - 28-11-2017 17:03 (28-11-2017 11:02)speedster писал(а): ТЕ прибить по стенам клетки от яиц - плохая затея ?)Угу. _http://www.acoustic.ua/recommendations/178 RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - Ironman - 28-11-2017 22:39 Лучше клетки от кур. Сам понял, что написал? RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - speedster - 29-11-2017 00:04 Сурово ) А ведь такая идея была ) RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? - Ironman - 29-11-2017 00:14 «А у меня ещё так много хороших идей» (с) Не флудим ![]() |